Bouwen voor wooncomfort

Creëer het ideale woon- en werkklimaat

Muren en vloeren zijn de basis voor een aangename woon- of werkomgeving. Met Isotex stel je de gebruikers of bewoners in staat om hun ideale omstandigheden te creëren, met optimale klimaatbeheersing en geluidsisolatie.

Energiebesparing

Isotex zorgt voor een constante binnentemperatuur

Behaaglijk warm in de winter en lekker koel in de zomer. Isotex zorgt altijd voor het optimale binnenklimaat.

Isotex-blokken en -vloerelementen zorgen voor uitzonderlijk goede warmte-isolatie door de combinatie van de houtbetonschil en de bekleding van polystyreen met grafiet aan de binnenzijde. Dat zorgt voor een constante binnentemperatuur, ook als het buiten zeer sterk afkoelt of opwarmt.

Isotex-wanden en -vloeren houden de warmte (of koelte) overal gelijkmatig binnen. Thermische bruggen worden namelijk geëlimineerd door de unieke ribstructuur en de speciaal ontwikkelde onderdelen voor luchtdichte afwerking. Bovendien houdt de binnenwand dezelfde temperatuur als de kamer en voelt dus altijd aangenaam aan.

Geluidswerend

Hoogste classificatie in geluidsreductie

Geluid van buiten of van de buren is een veelvoorkomende bron van overlast. Maar niet in een gebouw dat is gebouwd met Isotex. De isolerende eigenschappen zorgen voor optimale geluidsisolatie.

Isotex-blokken en -vloerelementen zijn uitgebreid getest op isolatie van zowel luchtgeluid (zoals vlieg- en wegverkeer) als contactgeluid (zoals het lopen op laminaat). De geluidwerende kwaliteiten zijn zo hoog dat Isotex-blokken de hoogste classificatie in geluidsisolatie hebben, zowel voor geluid van lage als van hoge frequenties.

Ook Isotex-vloerelementen vallen in de hoogste schaal als het gaat om geluidwerendheid. Ze zijn voorzien van horizontale en verticale sleuven tegen thermische en geluidsbruggen en kunnen contactgeluid reduceren met 53 db en luchtgeluiden tot 60db. Met het HB 44/15-2 blok is het zelfs mogelijk om vloerdelen te scheiden en geluidsoverdracht door muren en vloeren volledig te elimineren.

Dampdoorlatend

Voor een gebouw zonder vocht en schimmels

Een vochtig huis voelt al snel oncomfortabel. Isotex-blokken houden warmte tegen maar laten damp naar buiten ontsnappen. Dat zorgt voor een prettig leefklimaat en voorkomt schimmelvorming.

De binnen- en buitenwand van Isotex-blokken worden verbonden door ribben van hetzelfde houtbeton. Ze maken de blokken niet alleen uiterst robuust, maar vormen ook dampdoorgangen waardoor vocht uit de kamer naar buiten wordt afgevoerd. Dampdoorlatendheid draagt sterk bij aan een comfortabel binnenklimaat zonder condensatie en schimmelvorming.

Advies bij bouwen voor wooncomfort

Samen realiseren we aangename woon- of werkomgevingen

Ga je voor optimaal wooncomfort? We helpen je graag met advies, haalbaarheidsstudies, calculatietools en ondersteuning bij de planning en op de bouwplaats. Bouw op onze expertise en creëer gebouwen met het ideale binnenklimaat.