Ontwerp en samenstelling

Ontwikkeld voor topprestaties

Een uniek ontwerp en zorgvuldige samenstelling van de materialen. Dat geeft Isotex-bouwblokken en -vloerelementen hun bijzondere duurzame, constructieve en thermische eigenschappen.

Isotex-blokken en -vloerpanelen hebben een skelet van houtvezelbeton. Dat maakt ze licht, makkelijk verwerkbaar, oersterk en eenvoudig te stapelen. De ribben die de binnen- en buitenwand verbinden geven het houtbeton zijn homogene warmte-isolatie en dampdoorlatendheid. Aan de binnenzijde is polystyreen met grafiet aangebracht waardoor Isotex-elementen hun uitzonderlijke isolerende eigenschappen krijgen.

De gestapelde blokken en vloerplaten worden op de bouwplaats gevuld met beton met een consistentie van tenminste S4. Het beton wordt zowel horizontaal als verticaal gewapend met stalen staven om de 25 cm. Dat staat dus als een huis! Of natuurlijk als een kantoor, een bedrijfspand, een school of welk gebouw dan ook.

Isotex gevuld met

gewapend beton

Beton met consistentie van minimaal S4 en gewapend met stalen staven om de 25 cm.

Isotex-bouwblokken van Ecobrix

Blokken en elementen voor elke toepassing

Er zijn Isotex-blokken en -elementen voor vrijwel elke toepassing, afhankelijk van isolatie-eisen en de benodigde draagkracht.

Er zijn dragende buitenmuren en binnenmuren, vloerelementen voor tussenvloeren en platte daken met lengtes van 6,5 tot 7 meter. De dikte van de houtbetonnen binnen-en buitenwanden en de isolatielaag kan worden gekozen afhankelijk van de toepassing.

Voor een naadloze en luchtdichte afwerking levert Ecobrix speciale blokken, zoals een half blok, een hoekblok, een vloerrandblok, een lateiblok en een pijlerblok. Daarmee schakel je thermische bruggen volledig uit.

Samenstelling

Natuurlijke bouwmaterialen voor veilige en duurzame constructies

Isotex besteedt veel zorg en aandacht aan de optimale samenstelling van de bouwblokken en de grondstoffen. Zo dragen we niet alleen bij aan duurzaamheid en veiligheid als het gebouw er eenmaal staat, maar ook tijdens de productie.

Steeds meer ontwikkelaars kiezen voor ecologisch verantwoord bouwen. Isotex gebruikt materialen die duurzaam zijn in gebruik en productie en tegelijk de beste prestaties van onze bouwblokken verzekeren. Isotex beschikt over verschillende certificaten voor groen bouwen.

Voor het houtbeton van de bouwblokken en andere elementen gebruikt Isotex behandeld vurenhout en zeer schoon (99%) portlandcement. Het vurenhout wordt gemineraliseerd met natuurlijke mineralen. Dat maakt het inert en dus brand- en weerbestendig.

Isotex-producten hebben een zeer hoge maatnauwkeurigheid. De productie vindt plaats in een ultramoderne, volledig geautomatiseerd fabriek, waardoor hoge-precisie-producten ontstaan.

OVERZICHT VAN DE MEEST GEBRUIKTE BOUWBLOKKEN EN VLOERELEMENTEN:

ENKELE VOORBEELDEN VAN SPECIALE BOUWBLOKKEN:

Advies bij bouwen met Isotex

Bouw op onze expertise voor optimaal resultaat

Met Isotex is er altijd een passende oplossing voor jouw bouwproject. Maar met welke van onze blokken en bouwelementen behaal je het beste resultaat voor jouw specifieke toepassingen? We helpen je graag met advies, haalbaarheidsstudies, calculatietools en ondersteuning bij de planning en op de bouwplaats.