Een gebouw van Isotex-blokken staat als een huis

Ook onder de zwaarste omstandigheden

Isotex-bouwblokken kunnen tegen meer dan alleen een stootje. Ze zijn de basis voor verantwoord, duurzaam en veilig bouwen. Voor gebouwen die blijven staan. Wat er ook gebeurt.

De unieke samenstelling, stapeling, wapening en verankering geeft muren en vloeren van Isotex hun uitzonderlijke stabiliteit. Dat maakt ze uitermate geschikt voor huizen en utiliteitsgebouwen die zelfs onder extreme omstandigheden, zoals aardbevingen of brand, in tact blijven. Gebouwen die de bewoners of gebruikers beschermen, juist als het er op aan komt!

Aardbevingsbestendig

Op het ergste voorbereid

Een gebouw van Isotex-blokken is altijd op het ergste voorbereid. De aardbevingsbestendige eigenschappen maken Ecobrix ideaal om te bouwen in seismisch actieve gebieden zoals bijvoorbeeld in Groningen.

Isotex wordt veelvuldig toegepast in aarbevingsgevoelige regio’s in Italië. Daar is ook veel wetenschappelijk onderzoek naar de stabiliteit van de blokken verricht. Maar de beste test is natuurlijk de praktijk. Zelfs na zware aardbevingen die enorme materiële schade veroorzaakten, vertoonden gebouwen die zijn gebouwd met Isotex niet eens haarscheurtjes. Dat voorkomt dus hoge herstelkosten en onbetaalbaar menselijk leed.

Bekijk filmpje

Brandwerend

De brand stopt bij een Isotex-muur of -vloer

Isotex-bouwblokken behouden niet alleen hun sterkte en draagkracht bij extreem hoge temperaturen. Door hun unieke thermische eigenschappen worden ze zelfs nauwelijks warm. Daarmee voorkomt Isotex dat een brand en/of dampen zich door een gebouw verspreiden.

Het houtcement dat de wanden vormt van Isotex-blokken is gemineraliseerd en daardoor zeer brandbestendig. Tests wijzen uit dat het materiaal zelfs bij direct contact met vlammen bij aanhoudend extreme temperaturen van 1000 graden nauwelijks opwarmt. Ook bij een langdurige, uitslaande brand houden Isotex-blokken een gebouw dus moeiteloos overeind.

De hittebestendige Isotex-bouwblokken voorkomen dat warmte wordt doorgegeven naar de andere kant van de vloer of muur. Bovendien zijn ze ondoordringbaar voor rook en gassen. Zo houden ze dus de verspreiding van een brand tegen. De brandveiligheid is uitvoerig aangetoond.

Isotex-bouwblokken

Brand- en explosiebestendig

Brandweerstand classificatie van REI 120 en REI 240.
(afhankelijk van het type Isotex-bouwblok)

Orkaan- en explosiebestendig

Uitzonderlijke draagkracht voor uitzonderlijke situaties

Een gebouw van Isotex-bouwblokken vangt de klappen op, ook bij extreme krachten. De slimme wapening en verankering zorgt dat zelfs bij het wegvallen van hoekmuren het gebouw zijn stabiliteit behoudt.

Gebruikers moeten altijd op uw gebouw kunnen vertrouwen, ook in zeer uitzonderlijke situaties. Daarom worden constructies van Isotex aan strenge laboratoriumtests onderworpen door onafhankelijke onderzoeksinstellingen. Zelfs het wegvallen van hoekmuren of een zijmuur heeft geen gevolgen voor de stabiliteit van andere ruimtes of verdiepingen in het gebouw. Zo blijft eventuele schade zoveel mogelijk beperkt en weet u zeker dat uw gebouw bijdraagt aan de veiligheid van iedereen die zich binnen bevindt.

Advies bij VEILIG BOUWEN

Ecobrix ondersteunt u voor en tijdens de bouw

Ecobrix helpt u bij veilig bouwen. Met onze innovatieve oplossingen én met de kennis van onze experts. Die ondersteunen u graag met advies en tools.

Met de innovatieve oplossingen van Ecobrix kunt u de stabiliteit en brandveiligheid van uw constructies sterk verhogen. Dan wilt u natuurlijk wel de constructieve en thermische eigenschappen optimaal inzetten, zodat uw gebouw ook écht zo veilig mogelijk wordt uitgevoerd. Onze experts helpen u graag kosteloos. Bij het ontwerp, op de bouwplaats of met de gratis calculatietool.