Duurzaam bouwen

Trek een muur op tegen energieverspilling

Geen bouwer kan er nog omheen: vanaf 2020 moet nieuwbouw bijna energieneutraal zijn. Isotex helpt je om te voldoen aan de steeds hogere eisen en tegelijkertijd de bouwkosten in de hand te houden.

Isotex is een uniek antwoord op de uitdagingen van vandaag en morgen. Door de bijzondere isolerende eigenschappen zijn energiebesparingen van 50 procent mogelijk. En toch is het werken met deze blokken en andere elementen heel eenvoudig. De arbeidskosten van een bouwproject kunnen dus fors omlaag.

Energiebesparing

Isotex heeft alles in zich voor topprestaties

De oplossing van Isotex voor een optimale isolatie is verrassend eenvoudig. Alles wat je nodig hebt zit al in de blokken zelf. Door hun slimme samenstelling helpen ze je eenvoudig de hoogst mogelijke energieprestaties te behalen.

Isotex-blokken, vloerdelen en andere elementen hebben unieke isolerende eigenschappen. Gebouwen die ermee zijn vervaardigd behalen dan ook de hoogste energieprestatieklasse: A4 (uiteraard in combinatie met andere componenten met optimale eigenschappen zoals ramen en deuren).

Schommelingen van de buitentemperatuur tot wel 40 graden zijn binnen 24 uur niet eens waarneembaar achter een Isotex-muur. Met Isotex is dan ook een energiebesparing mogelijk tot wel 50 procent ten opzichte van conventionele bouwmethodes.

Isolerend

Unieke combinatie van natuurlijke materialen

Isotex behaalt moeiteloos warmteprestaties die met andere bouwsystemen vrijwel onhaalbaar zijn. Hoe? Door de unieke combinatie van binnen- en buitenwand met daartussen een laag polystyreen grafiet.

De samenstelling van het houtbeton geeft de binnen- en buitenwand hun warmte-isolerende eigenschappen, aan beide zijden van het blok. Maar de echte winst zit vanbinnen: een laag polystyreen met grafiet van variabele dikte (afhankelijk van het bloktype).

Bij Isotex komen geen thermische bruggen voor. De naadloze verbindingen tussen binnen- en buitenwand bestaan namelijk uit ribben van hetzelfde isolerende houtbeton. Ook op andere plekken elimineert Isotex thermische bruggen door toepassing van speciaal ontwikkelde onderdelen, zoals hoekblokken, lateien, vloerrandblokken en dagkantblokken voor deuren en ramen.

Polystyreen grafiet

warmte-isolerende plaat

De dikte van de isolatie (geproduceerd door BASF) is afhankelijk van het Isotex bloktype.

Dampdoorlatend

Houd lucht binnen, laat vocht naar buiten

Isotex-blokken laten geen lucht door. Maar toch sluiten ze de ruimte niet helemaal af van de buitenwereld. Waterdamp kan makkelijk ontsnappen, waardoor vochtige lucht het binnenklimaat niet belemmert.

Wie er warmpjes bij wil zitten, kan geen vocht in huis gebruiken. Vochtige lucht warmt moeizamer op en voelt eerder koud aan. Door de blokribben, die de binnenwand met de buitenwand verbinden, ontstaan dampdoorgangen. Daardoor kan vochtige lucht vanuit de kamer ongestoord naar buiten ontsnappen.

Een goede vochtbalans is niet alleen belangrijk voor een efficiënt energieverbruik, maar natuurlijk ook om condensatie en schimmelvorming te voorkomen. Isotex draagt zo bij aan een energiezuinige, gezonde en comfortabele woon- of werkomgeving.

Natuurlijke bouwmaterialen

Duurzaam duurt het langst

Isotex-blokken en -vloerelementen dragen bij aan een veilige en gezonde leefomgeving. Niet alleen tijdens het gebruik, maar ook bij de productie.

Voor het vervaardigen van de blokken en andere elementen gebruiken we natuurlijke grondstoffen. Het houtbeton maken we van puur, onbehandeld en deels gerecycled vurenhout en zeer schoon cement. Isotex-blokken hebben dan ook het certificaat ecologisch bouwen van ANAB/ICEA. Dat toont aan dat onze producten gezond en veilig zijn voor mens en milieu en dat we energieverbruik en emissies tijdens het productieproces beperken.

Advies duurzaam bouwen

Wij helpen je duurzaam te bouwen

Maximale energiewinst behalen met Isotex? Onze adviseurs helpen je graag met advies, thermische berekeningen en ondersteuning tijdens de planning en op de bouwplaats. Volg ook ons online-seminar over ‘stapelen’ met 7 gratis videolessen, over de juiste plaatsing van Isotex-blokken en -vloerelementen.